λογότυπο Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Ενισχύστε την προσπάθεια

Η προσπάθεια για την οργάνωση του Λαογραφικού Μουσείου της Αράχωβας και των Εργαστηρίων Παραδοσιακών Τεχνών που λειτουργούν σε αυτό στηρίζεται κυρίως στο υστέρημα και την εθελοντική προσφορά προσωπικής εργασίας και υλικών από απλούς συνανθρώπους μας που αγάπησαν την όλη προσπάθεια.

Ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες είναι οι προσφορές υλικών (νημάτων, κλωστών, υφασμάτων) που είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη λειτουργία των Εργαστηρίων, καθώς επίσης και κάθε είδους εργαλείου κεντητικής, ραπτικής, πλεξίματος κλπ.

Τέλος, πολύτιμη παραμένει πάντοτε η εθελοντική προσφορά προσωπικής εργασίας που αφορά τόσο την καταγραφή του λαογραφικού υλικού, όσο και την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση του εξοπλισμού του Μουσείου και των Εργαστηρίων.     

Η προσπάθεια για τη σύσταση και οργάνωση του Λαογραφικού μας Μουσείου και των Εργαστηρίων Παραδοσιακών Τεχνών που λειτουργούν σε αυτό δεν θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση πολλών επωνύμων και ανωνύμων συμπολιτών μας, οι οποίοι ένθερμα και με πολλούς τρόπους στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το εγχείρημα.

Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε:

1) Την Εταιρεία PROTERGIA, μέλος του Ομίλου Μυτιληναίος, για τη δωρεά του ηλεκτρονικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και την καταγραφή του λαογραφικού υλικού.

2) Το Ίδρυμα Ι. Φ. Κωστόπουλου για την οικονομική επιχορήγηση στο Σωματείο «Το Διαδίδι», με σκοπό την εκτύπωση των εκπαιδευτικών εντύπων του Μουσείου.

3) Το Σύλλογο των εν Αθήναις Αραχωβιτών για τη δωρεά υλικών για το Εργαστήριο του Χρυσοκεντήματος.

4) Το αρχαιολογικό ερευνητικό πρόγραμμα Ορχομενού – Χαιρώνειας (TheOrchomenosChaeroneiaArchaeologicalProject) για την οικονομική ενίσχυση με σκοπό την αγορά υλικών γα τα Εργαστήρια.

5) Τα μέλη του Εργαστηρίου Δημιουργικής Φωτογραφικής Έκφρασης του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «Λάιος» για την καλλιτεχνική φωτογράφιση που πραγματοποίησαν αφιλοκερδώς στα Εργαστήρια του Μουσείου μας.

6) Τις τοπικές Αρχές, τους Συλλόγους και όλους τους πολίτες του τόπου για την ένθερμη στήριξη της προσπάθειας.

7) Τους Ερευνητές του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών για την άοκνη και ανιδιοτελή προσφορά τους.

8) Τους ανώνυμους συμπολίτες μας που είτε προσφέρουν εργαλεία, υλικά, μηχανές και παντοειδή εξοπλισμό για τα Εργαστήρια, είτε ενισχύουν με το υστέρημα και την εθελοντική προσωπική τους εργασία την όλη προσπάθεια.

9) Όλους όσους συμμετέχουν ως εθελοντές καταγραφείς στην καταγραφή του λαογραφικού υλικού του τόπου μας.

10) Όλους όσους με προθυμία και ανιδιοτέλεια διδάσκουν αμισθί την τέχνη τους στα Εργαστήρια.

11) Όλους όσους αγκάλιασαν με πολύ αγάπη τη λειτουργία των Εργαστηρίων και με ενθουσιασμό συμμετέχουν σε αυτά.