λογότυπο Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Αγιασμός Επίσημης Έναρξης Λειτουργίας των Εργαστηρίων Παραδοσιακών Τεχνών, Δεκέμβριος 2012

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 στο κτήριο του Λαογραφικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός της επίσημης έναρξης λειτουργίας των Εργαστηρίων Παραδοσιακών Τεχνών του Μουσείου.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους Αραχωβιτών. Στη συνέχεια οι ερευνητές της Ακαδημίας Αθηνών, που έχουν αναλάβει την εκπόνηση της μουσειολογικής μελέτης για το Μουσείο, και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας που συστήθηκε με απόφαση του Δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, παρουσίασαν το μέχρι τώρα έργο, τα σχέδια και τις προοπτικές των Εργαστηρίων και του Μουσείου.

Κατόπιν των εισηγήσεων ακολούθησε απονομή ευχαριστηρίων στους διδάσκοντες στα Εργαστήρια Παραδοσιακών Τεχνών του Μουσείου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν το ακόλουθο:

  • 18:10. Αγιασμόςαπό τονΣεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο.
  • 18:30. Καλωσόρισμααπό τονκ.Γεώργιο Ανδρέου, εκπρόσωπο της Ομάδας Εργασίας για τη σύσταση του Λαογραφικού Μουσείου.
  • 18:40. Χαιρετισμοί  από τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κ. Ιωάννη Πατσαντάρα, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, και τη Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αικ. Πολυμέρου-Καμηλάκη.
  • 18:50. Καλή Λούσκου, μέλοςτης Ομάδας Εργασίας για τη σύσταση του Λαογραφικού Μουσείου: Παρουσίαση των Εργαστηρίων Παραδοσιακών Τεχνών του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας.
  • 19:00. Πάρης Ποτηρόπουλος, ερευνητής του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Λουίζα Καραπιδάκη, μουσειολόγος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Ιωάννης Φάππας, μέλοςτης Ομάδας Εργασίας για τη σύσταση του Λαογραφικού Μουσείου: Η μουσειολογική πρόταση και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Λαογραφικού Μουσείου.
  • 19:15. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών: Το Κέντρο Λαογραφίας στην Αράχωβα: Το όραμα για το Μουσείο και τις λειτουργίες του.
  • 19:30. Απονομή Ευχαριστηρίων.

Από την τέλεση του Αγιασμού της επίσημης ενάρξεως λειτουργίας των Εργαστηρίων παραδοσιακών Τεχνών του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο.

Μέρος του ακροατηρίου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αικ. Πολυμέρου-Καμηλάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

Απονομή ευχαριστηρίων στους διδάσκοντες των Εργαστηρίων από τον Αντιδήμαρχο Αράχωβας κ. Παναγιώτη Οικονομάκη.